Becka tog bilden med sin iPhone!!!

Fotografen till de feta skyltdockorna berättar i en bloggpost"Tydligen så har fotot jag tog med min iPhone i en Åhlénsbutik år 2010 uppmärksammats i medier"
 
Vad är det med ägare av Apples smarta mobiltelefoner och deras vilja att namedroppa namnet på telefonen i tid och otid? Varför är det viktigt att tala om vilken telefon man använt för att ta en bild? Jag har inget svar på den frågan, men en teori.
 
En gång i tiden var det häftigt att ha iPhone. De var (och är fortfarande) oerhört dyra och det var bara hipsters som såg ett värde i att skaffa telefonen då ingen annan var intresserad. Den blev en tingest som man i sin iver över att vara annorlunda var tvungen att äga. Genom att äga en telefon från Apple kunde man säga "Jag är unik, men rik" och man tog varje tillfälle att uppmärksamma andra på exakt hur unik man var. iPhone-droppingen var född.
 
Med tiden blev telefonen mainstream. Även människor som inte nödvändigtvis betecknade sig som hipsters började skaffa mobiltelefonen. Man kan då tycka att det naturliga vore att hipsters slutade använda telefonen, men så är inte fallet. Dessa hipsters har nämligen inte uppfattat hur mainstream den blivit och går fortfarande omkring i någon sorts tro över dess förträfflighet. Att droppa märket på sin mobiltelefon i tid och otid ses nu som häftigt både bland hipsters och de andra ägarna. Samtliga förutsätter nu att vi andra gärna vill veta vilken teknisk apparat de tagit en ful bild med, eller vilket märke det är på telefonen som de just fått ett sms i.
 
Jag ska bara ringa med min iPhone.
Jag har visst fått ett sms i min iPhone.
Oj, jag tappade min iPhone i backen.
Ojojoj, jag stoppade upp min iPhone i fittan och nu ringer min iPhone.
 
Men detta gäller bara ägare av Apples produkter. Har man en annan telefon tittar iPhone-ägarna konstigt på en om man säger nåt i stil med "Jag ska slå dig hårt och länge med min Nokia".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0